KINO ŠIŠKA, 17. 3.:

Funk of Terror

Z vsemi carskimi zadevami ob ekvatorju, izgonom iz raja in primitivno umetnostjo navdahnjen svež elektronski duo projekt Petra Žargija in Saše Podobnika.

Blaž

Mladi izolski ambasador »obalnega zvoka hiphopa«, ki s svojim sofisticiranim, neortodoksnim ritmoklepanjem in subtilno afiniteto do zvočnih detajlov reprezentira predstražo domače beats scene.

Persons from Porlock

Nenapovedani gostje, ki so se s svojo psihoaktivno retro godbo v sodobni preobleki pošteno izkazali tekom lanskega Klubskega maratona, pravkar pripravljajo svoj prvi dolgometražec, napovedan ravno za čas Treska.

N’toko

Freestyler, raper, vokalist, glasbenik, producent, didžej, kolumnist, bloger, družbeni aktivist − skratka ena najbolj uveljavljenih in prepoznavnih osebnosti slovenske pod- in nadzemne glasbene scene, ki ne potrebuje posebnih predstavitev.

SsmKOSK

Bežigrajski kronist, ki z govorjeno besedo budno popisuje svojo okolico. Mestne prikazni in betonske odmeve posreduje na presečišču pesniškega in noise undergrounda ter raztreščene breakcorovske estetike.

 

Več

GLEDALIŠČE GLEJ, 18. 3.:

Muzikačaka

Udeleženka Klubskega maratona 2015 suvereno preči sodobno linijo popularnih minimalističnih elektronskih strujanj z zvočnim prepletom glasu in melodičnimi pasusi, ki se oplajajo na polju sodobnih indie ustvarjanj.

Širom

Multiinštrumentalisti mističnega, vendar po raziskovalni nuji tudi ostrega minimalizma ljudskih zvenov ter sodobnih akustično-rockerskih meditacij. Čista muzikalno-rokodelska domišljija.

Olfamož

Sežanski opozicijski pesmopisec Andrej Fon tokrat spet v krvavo osredotočeni solo postavi kot odpuljeni kantavtor, tisti samec od vidre, ki sliši sviloprejke srat’ svilo za naše kravatice.

Stojan Knežević

Velenjski samodržec, ki krmari na morju kantavtorskega vala lo-fijevskih melodij in krhke glasbene izpovedi, poslušalca zlahka zaplete v svoje osebno videnje sodobne odtujenosti in melanholije.

Tovariš strmoglavljen

Tihi čudodelnik mnogih glasbenih veščin v solistični obliki silovito mreži polja bluesa in folka v venomer drugačno živo glasbeno gmoto, ozaljšano z bogato bero znanih in neznanih zvočil.

 

Več