O TRESKU

Festival Tresk pod okriljem Radia Študent že enajsto leto zapored predstavlja obračun glasbe in založništva. Z vizualnimi natečaji, pogovori, koncerti in klubskimi dogodki Tresk tematizira alternativno glasbeno sceno in plete socialno mrežo glasbenikov, vizualnih ustvarjalcev, založnikov, distributerjev, organizatorjev, medijev, trgovcev ter nenazadnje podpornikov in poslušalcev.

Festival v novo desetletje vstopa z nekoliko predrugačenim konceptom. Prvi vikend v aprilu se bo središče prestolnice za tri dni prelevilo v križpotje domače in regionalne glasbene scene. Osrednje sejmišče domačih in regionalnih glasbenih založnikov se namreč iz Kina Šiška seli v center mesta v nedrje Stare mestne elektrarne - Elektro Ljubljana, kjer bodo za to priložnost odgrnili zavese in prostor oblili z dnevno svetlobo, posebna pozornost pa bo z dnevnim koncertnim programom namenjena tudi pogosto spregledanemu členu distribucijske verige domačih neodvisnih glasbenih založnikov - ploščarnam. 

Ob navigiranju po številnih lokacijah Treska #11 boste lahko v Stari elektrarni brskali po fizičnih katalogih več kot 25 domačih založb, obiskali žepne koncerte v šestih ljubljanskih ploščarnah, si v galeriji DobraVaga ogledali razstavo presežnih del letošnjih vizualnih natečajev, na večernih koncertih v Kinu Šiška odkrivali nove smernice pesniško navdahnjenih kitarskih godb, v klubu Channel Zero plesali ob zvokih aktualne klubske elektronike in si v nedeljo privoščili počitek ob radijskem sprejemniku, nastavljenem na 89,3 MHz, kjer boste lahko prisluhnili tematskemu Tresk programu. 

Dobrodošli v Tresktownu!

Festival Tresk #11 je del mednarodnega projekta Indie-Re, znotraj katerega poteka iniciativa RadioMuse (European Urban Community Radio Music Exchange), in ki ga podpira Evropska komisija s programom Creative Europe. Radio Študent je vodilni partner projekta RadioMuse, ki temelji na izmenjavi lokalne urbane in alternativne glasbe med neodvisnimi radii iz šestih držav. Sodelujoči partnerski radii so Radio Popolare (IT), Radio Corax (DE) in mreža neodvisnih radiev Radio Campus (FR), kot pridružena člana pa še Radio Orange 94.0 (AT) ter Radio Student (HR).


Koproducent festivala: Kino Šiška

Oblikovanje: Fejzo Košir
Spletna stran: Jurij Podgoršek & Luka Pralica
Lektura: Maja Ina Ruparčič