URNIK

Petek, 25. 9., ob 19.00  

RAZSTAVA V DOBRIVAGI

Razstava Tresk #11, ki bo v DobriVagi na ogled med 25. septembrom in 3. oktobrom, izpostavlja in poudarja pomembnost kvalitetno oblikovanih fizičnih nosilcev domačih glasbenih založnikov, njihovega promocijskega materiala in dokumentacije glasbenih dogodkov. Cvetober zmagovalnih del je izbrala žirija ustvarjalcev z lokalne scene na področjih oblikovanja podobe albuma, plakata glasbenega dogodka, celostno najbolj inovativnega pristopa k oglaševanju in oblikovanju dogodka, fotografije s koncertnih prizorišč, klubskih odrov in zaodrja ter glasbenih videospotov neodvisnih produkcij.

Več informacij o otvoritvi razstave 

 

Petek, 25. 9. - petek, 2. 10.

STUDIJSKI NASTOPI, DJ SETI IN POGOVORI

Zaradi izrednih razmer bomo koncertni in diskurzivni program festivala Tresk #11 izvedli v sklopu različnih oddaj na Radiu Študent. 

petek, 25. september, ob 20.00
Senzorama: TRESK #11 x beepblip (Kamizdat)
beeplip je zvočna umetnica in arhivistka Ida Hiršenfelder, ki svojo vsestransko umetniško žilico izraža z DIY inštrumenti, modularnimi sintetizatorji in terenskimi posnetki, končni rezultat pa se sliši kot ambientalna, mikrotonalna in eksperimentalna glasba. 
Posnetek nastopa najdete tu!

nedelja, 27. september, ob 20.30
Globaluna: TRESK #11 x Fabbro/Turk: Eternal Duality (Muzofil)
Navedeni tandem sestavljata Žiga Fabbro (saksofon, klarinet, sintetizator) in Samo Turk (klasična kitara), ki sodelujeta skupaj od leta 2003 bodisi kot duo ali kot člana različnih zasedb (Strawberry Jam, Toxine itd.) in igrata mešanico jazza, moderne klasične glasbe in etna.
Posnetek nastopa najdete tu!

ponedeljek, 28. september, ob 11.00
Odprti termin: TRESK #11 x Gal Furlan (Klopotec)
Gal Furlan je neodvisni bobnar in tolkalec, ki je svojo 20. obletnico glasbenega udejstvovanja zaznamoval s solo albumom in knjigo, naslovljenima Tišina je spregovorila.
Posnetek nastopa najdete tu!

sreda, 30. september, ob 20.00
Laične mojstrovine: TRESK #11 x ujma (ŠOP Records)
Eden od članov bivših klubskih maratoncev in najtolpašev bumov persons from porlock pelje solo projekt ujma, ki bo debitantsko nastopil v etru Radia Študent.
Posnetek nastopa najdete tu!

petek, 2. oktober, ob 10.15
DJ Afterparty: TRESK #11 x Stenny (Ilian Tape)
Stenny je mojster emotivno hladnih zvočnih pejsažev ter hipnagogičnih brejksov in arhetipski varovanec odmevne techno institucije Ilian Tape.
Posnetek nastopa najdete tu!

petek, 2. oktober, ob 18.00
RŠ Intervju: Pod žarometom: YEAH - Young European Artists Hub (IT)
Pogovor z Marcom Valvo, promotorjem in agentom pri agenciji YEAH iz Trsta in rednim gostom koncertov po Ljubljani.
​​​​​​Posnetek intervjuja najdete tu!

petek, 2. oktober, ob 22.00
Partijska linija: TRESK #11 x Biokid (Origin)
Premierni radijski nastop nadebudnega ptujskega producenta, didžeja in vodje založbe Origin, ene obetavnejših mlajših slovenskih elektronskih založb.
Posnetek nastopa najdete tu!

petek, 2. oktober, ob 23.00
DJ Seansa: TRESK #11 x Persian Empire (rx:tx)
Z live setom se bo predstavil nemški varovanec domače založbe rx:tx in vodja založbe Prrrrrrr Records Persian Empire, čigar zvok se giblje na mejah downtempa, basovskih muzik in hip hop instrumentalov.
Posnetek seta najdete tu!

torek, 6. oktober, ob 18.00
RŠ Intervju: Pod žarometom: Ilian Tape (DE)
Pogovor z Alexandrom M. Stelzem, booking agentom in ožjim sodelavcem trenutno ene najpomembnejših založb na področju tehna in breakbeata.
Posnetek intervjuja najdete tu!

Četrtek, 5. november ob 10.10
DJ Afterparty: Tresk #11 x Wuyanni (Trite)
Obalni glitch hop / bass producent, ki smo ga doslej poznali pod imenom Whynnel se bo predstavil z novim house alter egom Wuyanni, pod katerim je pri koprski založbi TRITE Sound pred kratkim izdal debitantski kratkometražec KOMOT.
Posnetek seta najdete tu!

petek, 20. november ob 23.00
DJ Seansa: TRESK #11 x Simo Cell (TEMƎT Music)
Francoski bass producent, didžej in vodja nedavno ustanovljene založbe TEMƎT Music za Tresk #11 pripravlja ekskluzivni radijski miks. 
Posnetek seta najdete tu!

 

sobota, 17. 10., ob 10.00-16.00

SEJMIŠČE

Festival Tresk na osrednjem sejmišču vsako leto na enem mestu združi široko paleto domače in regionalne glasbeno-založniške scene. Tokrat bo sejmišče umeščeno v center Ljubljane na Stritarjevo ulico, kjer boste lahko kupili izdaje več kot 15 domačih založnikov.

Sodelujoče založbe: Big NoseCelinkaDeepEnd, ente, Kamizdat, KAPA Records, Klopotec, Moonlee Records, phi, rx:txŠKUC, ŠOP RecordsŠtrigon Records, TRITE, ZARŠZavod Sploh

 

Ponedeljek, 21. 12. - torek, 22. 12.

TRESK #11 XTRA: DELAVNICE

V zadnjih izdihljajih leta Festival Tresk #11 predstavlja praktični delavnici na temo glasbenega založništva:

Ponedeljek, 21. 12., ob 16.30
Orientacijski tek po SAZAS in IPF obrazcih
Prijava: https://megla.radiostudent.si/apps/forms/26C7Sj8bxT7pymGq 

Avtorsko pravo je dobro spoznati od znotraj, sploh če igrate muziko, menedžirate bend, producirate ploščo ali kaj podobnega. Prijava na kolektivne organizacije je zastonj in vse, kar rabite, je znanje, kje začeti. Kje se nahajajo osnovni obrazci, kaj so termini, ki jih morate poznati in kako se upravlja s temi podatki - po stranpoteh postopka prijave vas bo popeljal Žiga Drofenik, ki se s tem že več let ukvarja v svojem delovnem vsakdanu.

O predavatelju: 
Žiga Drofenik je soustanovitelj glasbene agencije SonicTribe in že 10 let dela kot zastopnik Universal Music Publishing Group v Sloveniji. Na dnevni ravni se ukvarja z glasbenim založništvom, avtorskimi pravicami, soundtracki za oglase & filme, bend managementom, glasbenim PRom in koncertno promocijo. 

Torek, 22. 12., ob 17.00
Na kratko o streamingu: pogovor o vsakdanu digitalne glasbene distribucije
Prijava: https://megla.radiostudent.si/apps/forms/Y5DgZ6cpLNB7G5iE 

Odkar je od letošnjega leta v Sloveniji na voljo zloglasni Spotify, so mnogi šele prvič zares prišli v stik s pretočnimi platformami. S sogovornikoma bomo spregovorili o ozadjih uploadanja glasbe na pretočne servise in o osnovnih procesih za digitalno distribucijo glasbe. Kaj so že uveljavljene prakse, kdo sploh sestavlja verigo in kaj nam umanjka v vsakdanjem razumevanje pretočnih platform – o tem in še čem bomo spregovorili z znancema naših radijskih valov, z Blažem Gracarjem in Miranom Rusjanom. 

O sogovornikih: 
Blaž Gracar je sicer bolj znan po svojem hobijskem ustvarjanju glasbe, je pa tudi službeno vpet v glasbeno industrijo. Na Niki d.o.o. opravlja funkcijo digitalnega managerja, kar med drugim zajema tudi digitalni marketing izvajalcev ter upravljanje z izidi na pretočnih platformah.
Miran Rusjan je v različnih vlogah prisoten na neodvisni glasbeni sceni že dobri dve desetletji, kar mu daje širok pogled in razumevanje glasbenega dogajanja. Vodi založbo Moonlee Records in Moonlee Booking, od leta 2015 je vodja konferenčnega programa festivala MENT Ljubljana, postal pa je tudi član upravnega odbora RUNDA - Regionalna udruga nezavisnih diskografa.