Bachek Tubes: DIY kitarski fuzz efekt

tresk-cb

Na delavnici boste lahko izdelali svoj fuzz efekt, ki temelji na legendarnem Fuzz Faceu, ki ga je med prvimi uporabljal Jimi Hendrix. Naučili se boste osnov spajkanja, branja elektronskih shem in sestavljanja elektronskih komponent v ohišja.

Zaželeno, a ne nujno je predznanje spajkanja. Orodje bo na voljo na delavnici, lahko pa s seboj vseeno prinesete klešče, olfa nož, električno kitaro ali sintesajzer in 9V-adapter. Na koncu boste lahko domov odnesli zanimiv fuzz efekt, ki je uporaben za vse električne inštrumente.

Delavnico bosta vodila Klemen Govedič, multiinštrumentalist in magister elektrotehnike z zagrebške univerze, ter Damjan Dobrina, elektrotehnik in kitarist iz Bistrice ob Sotli, ki trenutno žaga v duetu Baltazar. Oba prihajata iz Mladinskega društva Bistrica ob Sotli – Kluba Metulj, kjer sta v sklopu študijskih krožkov leta 2017 že izvedla podobno delavnico.

Število mest je omejeno na 10.
Delavnica bo trajala do 8 ur (od 10 h do 18 h).
Cena delavnice: 30 €.
Datum in kraj izvedbe: 15. marec, Kino Šiška.
info@tresk.si.

Zavod 404: prenosni bluetooth zvočnik

tresk-cb

Poslušalski entuziasti, pozor! Vsi, ki se vam zapletajo slušalke in ki vam zvok iz telefona absolutno ni dovolj, si boste lahko na delavnici izdelali svoj prenosljiv zvočnik. Leseno ohišje bo vsebovalo bluetooth vmesnik, ki bo predvajal vaše najljubše pesmi, ki vas bodo lahko spremljale na vsakem koraku.

Predznanje ni potrebno, saj vas bodo skozi celoten postopek izdelave vodili mentorji Zavoda 404, ki bodo na delavnici nudili tudi vso potrebno opremo in orodje za izdelavo zvočnika.

Zavod 404 je prvi mladinski tehnološki center v Sloveniji, namenjen vsem ljubiteljem znanosti, tehnologije in tistim, ki jih radovednost nikoli ni zapustila. Lani so izvedli več kot 50 delavnic za osnovnošolce, 300 dijakov pa je v lanskem letu sodelovalo in izdelalo 15 prototipov naprav – od lesenega ojačevalca do naprave za štetje čebel.

Število mest je omejeno na 20.
Delavnica traja 3 ure.
Cena: 25 €.
Datum in kraj izvedbe: 15. marec, Kino Šiška.
Prijave na info@tresk.si.