NOVICE

Razglasitev nagrajencev vizualnih natečajev Treska #11

6. april

Tresk #11 se oglaša iz hibernacije. Novi koronavirus namreč ni uspel prekiniti izvedbe vizualnih natečajev letošnjega Treska. Pet specializiranih strokovnih žirij se je sestajalo preko konferenčnih klicev in prišlo do odločitev o nagrajencih, ki jih bomo v etru Radia Študent in na Treskovi spletni strani po enega na dan najavljali od ponedeljka do petka ob 13.10.

Najboljši videospot

Žirija v sestavi Barbara Borčić, Christoph Etzlsdorfer, Matic Majcen, Robert Kuret in Tomaž Šantl je za najboljši videospot med prijavami izbrala videospot Remains - Confessions to the Ghosts, ki sta ga ustvarila Matevž Jerman in Niko Novak. Kamero je upravljal Marko Brdar. Video je za ogled na voljo tukaj.

video

Kratek intervju z Matevžem Jermanom, obrazložitev in posebne omembe žirije ter playlisto finalistov najdete tukaj.

Najboljša fotografija glasbenega dogodka

Žirija v sestavi Barbara Čeferin, Jasna Jernejšek, Petra Švajger, Matjaž Rušt in Matej Počervina je za najboljšo fotografijo glasbenega dogodka med prijavami izbrala fotografijo, ki jo je posnel Nik Erik Neubauer na dogodku Hip Hop Reunion 2019, ki se je odvil v Cvetličarni, 18. oktobra 2019.

foto

Kratek intervju s fotografom, obrazložitev žirije in posebne omembe najdete tukaj.

Najbolj inovativen pristop k oblikovanju in oglaševanju dogodka

Žirija v sestavi Stella Ivšek, Ajda Bračić, Zala Velkavrh, Vladimir Mičković in Boštjan Napotnik - Napo je za najbolj inovativen pristop k oblikovanju in oglaševanju dogodka med prijavami izbrala dogodek Krom Klimax: Matter, pri katerem so za oblikovanje in oglaševanje poskrbeli Dorijan Šiško, Gabriele Steffe in Martin Fir iz kolektiva Nimaš izbire. Dogodek se je odvil 26. decembra v ljubljanskem Klubu K4.

matter

Kratek intervju z idejnima vodjema akcije, obrazložitev žirije in razširjen slikovni material najdete tukaj.

Najboljši plakat glasbenega dogodka

Žirija v sestavi Rina Barbarić, Maruša Račič, Nejc Prah, Tamara Mateša in Jan Kmet je za najboljši plakat glasbenega dogodka med prijavljenimi deli izbrala plakat za dogodek ODVOD x CIRKULACIJA 1 avtorja Ljuba Bratine. Dogodek je na silvestrski večer leta 2019 organiziral zavod in kolektiv PHI.

odvod cirk

Kratek intervju z oblikovalcem, obrazložitev odločitve in posebne omembe žirije ter razširjen slikovni material najdete tukaj.

Najboljša podoba albuma

Žirija v sestavi Dora Trček, Primož Zorko, Hanna Juta Kozar, Jaka Špiler in Nina Vrhovec je za najboljšo podobo albuma med prijavljenimi deli izbrala album Tomaž Grom & Zlatko Kaučič - Uho je senca očesa avtorjev Mateja Stupice in Nejca Praha, ki je izšel pri Zavodu Sploh.

zmaga1zmaga4

Kratek intervju z oblikovalcema, obrazložitev odločitve in posebne omembe žirije ter razširjen slikovni material najdete tukaj.

Tresk #11 prestavljen

13. marec

Tresk #11 gre v hibernacijo! Dragi vsi, zaradi trenutne situacije s koronavirusom Tresk #11 prestavljamo na jesen. Nov datum z vsemi vpletenimi že usklajujemo in upamo, da bomo lahko v čim večji meri ohranili že začrtan program. Ker smo natečaje uspešno zaključili, bodo rezultati objavljeni kot načrtovano, torej 3. 4., podelitev pa bo izvedena kasneje. 

Vse, ki ste karte že kupili, prosimo, da jih zamenjate za kupnino na mestu, kjer ste opravili nakup. Če ste karte kupili prek spleta, vam bo kupnina avtomatično povrnjena. 

Za vsa vprašanja smo na voljo na info@tresk.si. Stay safe! 

 

Prijave na vizualne natečaje so zaključene!

10. marec

Potekel je rok za prijave na vizualne natečaje festivala Tresk!

Vabljeni v petek, 3. 4., v galerijo DobraVaga na otvoritev Treska #11, v okviru katere bo potekala razglasitev zmagovalcev vizualnih natečajev in razstava izbranih del. Še prej se nam lahko pridružite 28. 3. v Slovenski kinoteki na predvajanju izbora najboljših videospotov.

 

Platokop s .čunfo

5. marec

Tresk prihaja v mesto! V okviru Male dnevne glasbe se nam v šestih ploščarnah obeta šest žepnih koncertov. S .čunfo smo preverili Recordslo in prekopali njihovo ponudbo. Don't miss: .čunfa & Gaj Bostič @ Recordslo v soboto, 4.4., ob 16.00.

Tresk #11 is live!

24. februar

Tresk prihaja v mesto! Najavljen je celotni program enajstega obračuna glasbe in založništva, ki se bo letos osredotočil na pogosto spregledan člen glasbenodistribucijske verige - ploščarne.

Spletna stran se bo redno dopolnjevala z novicami, dodatnimi najavami in drugimi ekskluzivnimi Tresk #11 vsebinami. Welcome to Tresktown!