PROGRAM

KINO ŠIŠKA, 9. 3.

 

Jani Kovačič in Ana Pupedan

Ana Pupedan

Pivški mitični godci Ana Pupedan združujejo moči s hiperaktivnim pesnikom Janijem Kovačičem v folklorni rockerski zasedbi, ki vneto spaja trmasto besnečo dušo in plemenito koncertno telo.

Carnaval

Carnaval

Teža puščavskega rocka, grungerska spevnost, bluzovska odstopanja in funk ritmika iz prepišne zaloške Barake. Kot zastavonošam stoner glasbe pri nas jim na letošnjem Tresku pripada pokrivanje težkokategornega kitarskega podna.

Nesesari Kakalulu

Nesesari Kakalulu

Pregovorno razpaljotko mlade 9-glave primorske formacije, ki pod vodstvom Felovega duha ustvarja na presečiščih afrobeata, highlifa in funka, bodo ob izidu debija na potenco spravile gostujoče glasilke 9-članskega ženskega zbora, s katerim se bo bend premierno prestavil na Tresku.

SMRT BOGA IN OTROK

Smrt Boga in Otrok

Provokativni ljubljanski mojstri ceremonije predstavljajo urbano vzporednico slogu kamniških Matter in prebijajo četrto steno s svojo (ne)resnostjo in rimoklepaštvom, ki njihove nastope povzdigujeta v glamurozen razvrat.

PRITLIČJE, 10. 3.

 

СОЧИ '91

Soči 91

Ljubljanski anonimnež se pripravlja na skok iz internetne tančice, kjer za zdaj razkriva rezultate svojih eksperimentov s tako imenovanimi internetnimi žanri. Ti med drugim vključujejo tudi komične predelave slovenskih popularnih pesmi.

pavleisdead

pavleisdead

Zagrebško utelešenje anarhookultističnega apatrida se suka na objestnem robu med obskurnim trapom, radikalno politiko, nojzem in globoko zgodovino alkimističnih zaklinjanj.

Blaž Pavlica

Blaž Pavlica

Tonski tehnik Radia Študent in sovoditelj nove mesečne oddaje Partijska linija, za DJ mešalko Blaženmedženami, v prostem času pa producent levopolnih izpeljav sodobnih techno in basovskih godb se bo v Pritličju premierno predstavil z avdiovizualnim setom.

Noč

Noč

Kranjski odmaknjenec Noč iz raznolikih virov nabira spoznanja, ki jih nato osredotočeno posreduje tam, kjer se lahko v miru spojijo kantavtorska svoboda, žlahtni blackmetalski obup in zvedavost sodobne elektronike.