Krava 22 (RS)

Krava 22 je mlada beograjska založba, ki je nastala v sodelovanju s kulturnim centrom Kvaka 22, ki v zadnjih nekaj letih predstavlja glavni motor neodvisne alternativne scene v srbski prestolnici in širše na Balkanu. Poslanstvo Krave 22 je s pomočjo produkcije in izdajanja albumov, mreženja, bukinga, distribucije in promocije poizkusiti najti rešitve za manko mehanizmov, ki bi mladim regionalnim glasbenikom omogočali uspešno in dolgoročno delovanje.

Misija Krave 22 je razvoj platforme, ki bo promovirala glasbeno ustvarjanost regionalnih alternativnih zasedb in avtorjev. V bližnji prihodnosti se obeta kar nekaj obetajočih izdaj, založba pa želi v svoje vrste povabiti še več ustvarjalcev iz celotne regije. Glavni adut založbe je celostni DIY pristop ekipe, ki s svojimi izkušnjami in trudom ustvarjalcem pomaga narediti tisti dodatni korak naprej in jim hkrati omogoča, da se posvetijo predvsem glasbenemu ustvarjanju. 

Krava 22 so:

Milan Stevanović - pesnik in frontmen skupine Klotljudi.

Nikola Hajduković - ustanovni član kulturnega centra Kvaka 22 in skupine Dogs in Kavala

Laura Ferrero - kulturna delavka z izkušnjami v tujini (Francija, Kuba, Kolumbija), piše tudi znanstvene članke o kulturnih politikah in kulturnem menedžmentu (magistraska naloga na temo alternativnih kulturnih prostorov v Beogradu)

Luka Petrović - producent

Na Tresku #11: Klotljudi

Izpostavljamo:

Za platokope: