Skip to main content
Črt Batagelj
crt

Črt Batagelj je verjetno najbolj znan kot producent sedaj 20-letnega projekta koncertnega cikla Dirty Skunks, ki je pod okriljem društva v javnem interesu KD Veseli dihurčki. V KD Veseli dihurčki je prisoten od njegove ustanovitve in je tudi začetek njegovega producentskega dela. Letno koncertni cikel Dirty Skunks proizvede dobrih 50 koncertov, kar pomeni, da je do danes sproduciral že okoli 1000 koncertov samo znotraj tega koncertnega cikla.

Kljub temu, da je koncerte organiziral že pred letom 2002, se je leta 2006 prvič srečal s festivalsko produkcijo in sicer v Komnu na Metal Manija open air fest, kjer je pomagal pri programu do vključno leta 2008. Leta 2013 je začel delati kot producent in programski vodja drugega odra na Metaldays festivalu. Bil je tudi producent Motörcity (kasneje Bluesland na ljubljanskem gradu) in festivala Winter Days of Metal (do 2020). Še vedno je eden izmed producentov na festivalu Ment.

Leta 2018 je bil povabljen kot svetovalec nizozemskim metal glasbenim skupinam na festivalu FortaRock (Nijmegen, Nizozemska). V sklopu BumaRocks projekta je tako svetoval skupaj z večjimi mednarodnimi akterji metal glasbe.

Med pandemijo je soustanovil dobrodelno društvo MiDelamoDogodke, ki je z donacijami zbirala denar za plačevanje osnovnih položnic odrskim delavcem, ki so čez noč ostali brez dela.