Skip to main content

Odpiramo natečaje festivala Tresk #13!

Festival Tresk vsako leto razpiše vizualni natečaj, ki obsega štiri kategorije, tako ali drugače povezane z glasbenim založništvom. Kljub majhnosti trga slovensko glasbeno založništvo redno skrbi za bogat nabor glasbenih izdaj, pestra koncertna ponudba pa poslušalcem in poslušalkam zagotavlja tudi živ stik z novo glasbo. Natečaj festivala Tresk prispeva k prepoznavanju pomembnosti kvalitetno oblikovanih fizičnih in digitalnih nosilcev glasbe, spremljevalnega promocijskega materiala in dokumentacije glasbenih dogodkov. Natečaji izpostavljajo in nagrajujejo novosti, ki poganjajo in zaznamujejo delovanje domače glasbene scene. Ponosni smo, da ob vse večji in kvalitetnejši produkciji domačih glasbenih videospotov kot edini v Sloveniji podeljujemo nagrado za to razvijajočo se kategorijo.

Festival Tresk #13 zato letos išče presežke in podeljuje nagrade v štirih kategorijah:

– Najboljši videospot

– Najboljša podoba albuma

– Najboljši glasbeni plakat

– Najboljša dokumentacija glasbenega dogodka

 

Prijave odprte do 3. junija!

Ustvarjalci in ustvarjalke lahko na natečaje prijavijo dela, ki so nastala med 11. julijem 2021 in 3. junijem 2022. 

  

 

VIDEOSPOT

Festival Tresk že četrto leto podeljuje nagrado za lokalne videoustvarjalce na glasbeni sceni, s čimer si prizadeva, da bi se videospot kot žanr uveljavil v lokalnem in mednarodnem prostoru. H kategoriji spada javna projekcija del izbranih finalistov, ki bo 9. avgusta 2022 potekala na Muzejski ploščadi Metelkova v sodelovanju s Slovensko kinoteko. (Finalisti natečaja bodo vključeni v spletni program FeKK-a, Festivala kratkega filma v Ljubljani, ki bo v tem času dostopen v Bazi slovenskih filmov.)

Domače ustvarjalce pozivamo k prijavi videospotov, ki so nastali ali so bili objavljeni med 11. julijem 2021 in 3. junijem 2022. Posameznica oz. posameznik lahko prijavi največ tri glasbene videe.

NAGRADA: Enoletna naročnina za revijo Ekran + tri vstopnice za festival kratkega filma Vienna Shorts na Dunaju

PRIJAVI SE

 

PODOBA ALBUMA

Tresk #13 želi ponovno dobiti vpogled v izvirne, odštekane in inovativne oblikovalske rešitve za fizične ali digitalne nosilce glasbe. Sprejemamo vse – od kaset, CD-jev in vinilk do USB-ključkov in nenavadnih nosilcev kod za spletni dostop. Pri izboru bo strokovna žirija upoštevala izkoriščenost medija, izbranega za distribucijo albuma.

Posameznica oz. posameznik lahko prijavi največ tri podobe albumov, objavljenih med 11. julijem 2021 in 3. junijem 2022. Avtoric oz. avtorjev podobe je lahko tudi več. Datoteke podob albumov naj bodo izvirne velikosti, nekonvencionalne oblikovalske rešitve pa naj bodo še dodatno fotografsko dokumentirane.

NAGRADA: Samostojna razstava v galeriji DobraVaga!

PRIJAVI SE

 

GLASBENI PLAKAT

Tresk #13 želi tudi letos nagraditi najboljši glasbeni plakat. Dobrodošle in zaželene so vse njegove variacije, pa tudi prikaz njegove uporabe.

Posameznik oz. posameznica lahko prijavi največ tri plakate glasbenih dogodkov, objavljene med 11. julijem 2021 in 3. junijem 2022. Oblikovalcev oz. oblikovalk plakata je lahko tudi več. Datoteke plakatov naj bodo izvirne velikosti, nekonvencionalne oblikovalske rešitve pa naj bodo še dodatno fotografsko dokumentirane.

NAGRADA: Bon za 20 plakatnih mest TAM-TAM!

PRIJAVI SE

 



DOKUMENTACIJA GLASBENEGA DOGODKA

Tresk #13 išče inovativne načine ovekovečenja glasbenih dogodkov, ki presegajo običajno fotodokumentacijo, najsi bo to v okvir ujeta publika ali nastopajoči, koncert ali glasbeni festival, klubski dogodki, rejvi ali intimni nastopi. Fotografija glasbenega dogodka se namreč spreminja skupaj s fotografi_njami, ki svojih potencialov ne skrivajo le na filmskih negativih ali za velikimi objektivi, ampak tudi za objektivi pametnih naprav. Na natečaju so dobrodošli tudi nekonvencionalni formati dokumentacije dogodkov, kot so Instagramove zgodbe, zajemi ekrana ipd. Strokovna žirija bo zmagovalca izbrala v skladu s tem, kako dobro je rešitev prilagojena mediju ustvarjanja.

Posameznik oz. posameznica lahko predloži največ tri dela (ki so lahko zasnovana tudi kot serija), posneta med 11. julijem 2021 in 3. junijem 2022.

NAGRADA: Objava dela v reviji Mladina in kamera 6x12 Multiformat Ondu Pinhole cameras!

PRIJAVI SE

 

Pravila sodelovanja najdete na tej povezavi: https://bit.ly/pravilasodelovanja