Skip to main content

Diskurziva

Vesela dihurčka sta trenutno morda najbolj aktivna organizatorja dogodkov na domači sceni. Na predavanju Črta Batagelja boste od prekaljenega veterana slišali, kaj vse je potrebno, da se izpelje dogodek z vizijo, da lahko nekega dne morda prav vi pripeljete v Ljubljano svoj najljubši band ali pa organizirate serijo rejvov med naslednjo pandemijo.

Vstop prost!

Kdaj: 17. 9.,  17:00-18:00

Lokacija: SIGIC

Okrogla miza je namenjena razpravi o diskrepancah med digitalnim in fizičnim občinstvom, potencialu in grožnjam web3, blockchaina in NFTjev za avtonomne umetnike, zmanjšani vlogi založništva ob povečanem vplivu streaming platform in zlivanja spletnega marketinga v TikTok & Instagram. Dodatna izhodišča za pogovor se bodo sukala okoli vprašanja, kaj se zgodi, ko je v določeni disciplini primarno orodje za ustvarjanje software in kako se se oblikuje odnos z zgodovino/tradicijo te discipline (npr. Dall-E v vizualni umetnosti). Posledično bomo mislili tudi vprašanje originalnosti in vizije v smislu ustvarjanja lastnih orodij namesto outsourcinga, nenazadnje pa tudi, kako s pomočjo grajenja internetne kulture delovati lokalno z ozirom na restavracijo kulturne industrije v post-pandemiji.

Govorci: Vuk Ćosić, Luka Prinčič, Brandon Rosenbluth

Moderator: Luka Seliškar

Kdaj: 14.9., 18:00

Lokacija: v etru Radia Študent (89,3 MHz)

 

Kako danes glasbeniki in založbe danes vzdržujejo stik s svojimi poslušalci? Na eni strani ostajajo aktualni stari sistemi kot so prodaja glasbenih albumov na koncertih in nekaterih redkih prodajalnah, na drugi strani se strumno vzpenja poslušanje glasbe preko spleta. Zakaj je dobro glasbo ponujati na Bandcampu? Za katere glasbene scene je primeren Soundcloud? Kdo glasbo ponuja preko streaming platform kot sta Spotify in Apple Music? Kaj ponuja in omogoča Youtube? Kako digitalno distribucijo razumeti kot glasbeno polico, kjer je tvoj album sploh opažen in po možnosti še z njim kaj zaslužiti?

Govorci: Ira Kolbezen, Damjan Manevski

Moderator: Andrej Pervanje

Kdaj: 17. 9.,  18:00-19:15

Lokacija: SIGIC