Skip to main content
masaspiler

Maša Špiler je predstavnica za odnose z javnostjo pri podjetju TAM-TAM. V preteklosti je delala na področju koncertne organizacije, komuniciranja sodobne umetnosti (Koroška galerija likovnih umetnosti), oblikovanja in arhitekture (MAO), kjer je med drugim vodila komunikacijo mednarodne platforme za arhitekturo Future Architecture, predstavitve Slovenije na 17. beneškem arhitekturnem bienalu in Bienala oblikovanja (BIO).

vidkoprivsek

Vid Koprivšek (1998) je diplomiral iz slikarstva na ALUO in trenutno obiskuje prvi letnik magistrskega študija Video in novi mediji. Ustvarja na preseku digitalnih in fizičnih medijev, predvsem slikarstva, tridimenzionalne računalniške grafike in virtualne instalacije. Je prejemnik Prešernove nagrade UL ALUO za diplomsko nalogo. Sodeloval je na skupinskih razstavah Ni belega platna v Mali galeriji Banke Slovenije (2020) in Sveže Ribe: #akvarij v Dobri Vagi (2022), oblikoval grafično podobo serije predavanj Biopolitika (Inštitut za delavske študije, 2020/21), soustvaril naslovnico plošče Drone Emojija In The Room The Women Come And Go, Talking Of Michelangelo (2020, založba rx:tx) in prejel priznanje UL ALUO 2017/18. Za oblikovanje naslovnice mednarodne glasbene kompilacije Bag of Toys je skupaj z Matejem Mihevcem prejel prvo nagrado za najboljšo podobo albuma na vizualnih natečajih Tresk #12 (2021).

lunsevnik

Lun Sevnik (1992), je bil po študiju bohemistike in filozofije na ljubljanski Filozofski fakulteti, sprejet na filmsko akademijo v Pragi (FAMU) kjer trenutno končuje študij igrane režije. Njegovi študentski filmi so bili prikazani in nagrajeni na vidnejših evropskih festivalih, kot sta filmski festival v Karlovih Varih (KVIFF) in San Sebastian (SSIFF). Za filma Voyage Voyage (2018) in Igra (2019) je na Festivalu slovenskega filma prejel nagradi Vesna za najboljši študentski film. Trenutno končuje svoj diplomski film v slovensko-hrvaško-češki soprodukciji.

beamteam

Stella Ivšek (5237) in Anja Romih (SMECH) sta intermedijski umetnici, ki se ukvarjata z vizualizacijo zvoka, video animacijo, video montažo, video mapiranjem in VJ-anjem. V preteklih letih sta svoje intermedijske projekte (Platonova telesa 2020, Mreža 2021, KNOCK KNOCK: What’s there? 2021-2022), ureditve festivalskih prostorov z mapiranimi video projekcijami in interaktivnimi vizualizacijami predstavljali na različnih umetniških (Festival Svetlobna Gverila, MFRU, PixxelPoint, ZKM Karlsruhe), glasbenih festivalih (Festival Ment, Sonica, Festival Grounded, Festival od:vod, DNBK) in kulturno-umetniških dogodkih (Galerija za eno noč: Neresnični kresovi 2021, Lamparna - Idrija 2021). V obdobju 2020-2022 sta mentorirali in vodili več delavnic (Laboratorij Svetlobne Gverile, konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, MKC Maribor, Društvo Ljudmila in KUM Umag). Za projekte sta prejeli priznanje za odlično slovensko oblikovanje Brumen 2019 in glavno nagrado karantenske kategorije na Festivalu Tresk 2021.

ursarahne

URŠA RAHNE (1996) je multimedijska umetnica, ki trenutno živi in ustvarja v Ljubljani. Deluje na področju dokumentarne fotografije, video umetnosti, filmske umetnosti in digitalne grafike. Svojo inspiracjo črpa iz vsakdanjih interakcij in okolice, katero skozi svoja dela povezuje z socialnimi in političnimi problematikami sodobne družbe.

minafina

Mina Fina (1978) v svojem umetniškem delu raziskuje risbo, ilustracijo, animacijo in video ter prehajanje med temi mediji, velikokrat v končni obliki prostorske instalacije. Izdala je več izvirnih avtorskih publikacij, zinov in knjig umetnika. Je samostojna grafična oblikovalka, ilustratorka in vidžejka, članica oblikovalske skupine Grupa Ee, avdio-vizualnega kolektiva YGT in neformalne umetniške skupine Riso Paradiso. Od leta 2008 redno razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.

majakrajnc

Doc. dr. Maja Krajnc, urednica filmsko-teoretskih prevodov monografij in zbornikov, publicistka in raziskovalka. Odgovorna urednica revije KINO! ter glavna mentorica in snovalka izobraževalnega programa Ostrenje pogleda. Predava na oddelku Filmski in televizijski študiji na UL AGRFT.

matejmihevc

Matej Mihevc (1995) je podiplomski študent smeri Video in novi mediji na ALUO. V svojem delu se na različne načine ukvarja z vplivom novih tehnologij na kulturno produkcijo. V preteklosti je sodeloval v številnih oblikovalskih projektih, v zadnjem času pa goji tudi zanimanje za različne industrijske procese in umetne materiale ter za strojno učenje in umetno inteligenco. Že šesto leto na Radiu Študent vodi avtorsko oddajo Modem v kateri raziskuje internetno glasbeno podtalje.