Vinyl fabrika
Kdaj
  • Clockwork Voltage

Serija sedmih dogodkov Faznbrifer live X Clockwork Voltage, ki je bila izvedena v okviru MKCjevega projekta Vinyl fabrika je zaključena.

Od decembra 2022 do februarja 2024 smo raznovrstne stvaritve kar 14 slovenskih live akterk in akterjev v živo posneli na unikatne vinilne plošče, medtem pa spodbudili nekaj zanimivih in neobičajnih sodelovanj ter poslušalcem ponudili očarljive koncertne izkušnje. 

Sodelujoče umetnice in umetniki so Kikiriki, beepblip, Monitronica, OR Poiesis, Mind Machines, Zergon, Monoscarves, Shekuza, Dead Underground Future, Rob Canning, Lowlander, Rok Zalokar, Dualik in 08080. 

Izbrane umetnice in umetniki so uveljavljeni v polju elektronske in eksperimentalne glasbe, njihovi nastopi pa so bili izvajani z neobičajnimi zvočili, DIY instrumenti in modularnimi sintetizatorji, skupni imenovalec pa je bil improvizacija, preizkušanje novih tehnik priklopov in uporabe različne glasbene opreme.

Vsi nastopi so bili v živo posneti na vinilno ploščo s produkcijsko-izobraževalno enoto za zapisovanje glasbe in drugih zvokov na gramofonske plošče, imenovano Vinyl fabrika, zdaj pa so te unikatne stvaritve na voljo v spletni dražbi.

Kaj?
Dražijo se vinilne plošče, ki so bile v živo vrezane na samem kraju dogodka, med performansi artistov, ki so prevzeli krmilo tistega večera. Izdelek je torej unikaten kos, izdelana pa bosta samo še 2 "ponatisa", ki jih v last dobita avtorja. Draži se torej na dogodku posnet unikaten kos zvočnega zapisa, ki bo dobil le enega lastnika ob koncu dražbe.

Kaj se zgodi z zbranimi sredstvi?
Zbrana sredstva bomo enakomerno razdelili med vse sodelujoče. Z dražbo želimo vzpostaviti pregleden skupnostni način razdelitve sredstev od prodaje. Torej vsakemu, ki je prispeval svoj avtorski izdelek, pripada 1/14 celotnega zneska dražbe, ne glede na to za koliko denarja je bila prodana njegova plošča.

Dražba poteka na spletni strani https://alphawave.si/drazba/ in je odprta do 29. marca do 12. ure. Plošče bodo najvišji ponudniki lahko prevzeli isti dan (29. 3.) ob 19. uri na zaključnem dogodku v sklopu založniškega festivala Tresk Radia Študent v Osmo/zi.

Koncert skozi zgodbo
delavnica
Kdaj
  • Mentorica

  • Dominika Maša Kozar

Na delavnici se boste učili trikov mojstrice socialnih omrežij Dominike Maše Kožar. Spoznali boste kako dokumentirati dogodek, da v spletnih sledilcih ustvarite občutek da so manjkali in da naslednjič zagotovo ne bodo. Dominika Maša je nekdanja vodja založbe Kapa Records, ki sedaj že več let skrbi za digitalni marketing Kina Šiška in festivala Ment.

Po delavnici ste vabljeni, da svoje novo pridobljene veščine preizkusite na koncertnem večeru festivala Tresk. Tisti, ki na dogodku ujame najboljši story bo deležen vstopnice na en dogodek v Kinu Šiška, kjer bo skupaj z Dominiko skrbel za digitalni marketing.

Delavnica bo potekala v petek 29.3.2024 od 16.00-18.00 v prostorih Sigica na Trgu Francoske Revolucije 6    

Po diplomi iz muzikologije se je Dominika poglobila v glasbeno produkcijo in z zasedbo FUTURSKI raziskala vse aspekte bendovskega življenja. Trenutno skrbi za digitalni marketing v Centru urbane kulture Kino Šiška in pri predstavitvenem festivalu MENT Ljubljana. Poleg tega je tudi menedžerka raperja Vazza in promotorka indie rock fenomena MRFY, kjer ji prav pridejo predhodne izkušnje pri vodenju in promociji založbe KAPA Records.
 

Udeležba je brezplačna do zapolnitve prijav.

Prijavite se tukaj! 

Videospot na hitro
delavnica
Kdaj
  • Mentorica

  • Neja Berger

Kako razporediti kadre, da podkrepijo ali nasprotujejo glasbi? Kako se igrati s kontrasti dveh različnih medijev? Kako efektivno povedati zgodbo skozi prikazovanje različnih perspektiv? Vso to radovednost lahko potešite na delavnici montaže glasbenega videa. Z mentorico Nejo Berger se boste na hitro spoznali z osnovami montaže kratkega filma.

Delavnica bo potekala v četrtek 28.3.2024 od 16.00-19.00 v prostorih Sigica na Trgu Francoske Revolucije 6      

Neja Berger je doktorska študentka humanistike in družboslovja, sodelavka RKHV na Radiu študent in sourednica spletne revije Disenz. Ampak ima tudi diplomo iz filmske in televizijske montaže, zato bo pofurala to delavnico.

Udeležba je brezplačna do zapolnitve prijav.

Prijavite se tukaj!

Novinarstvo v škripcih
pogovor
Kdaj
  • Moderator

  • Igor Bašin - Bigor

Okrogla miza bo naslavljala problematiko izginjanja kritičnega in prodornega glasbenega novinarstva širom medijev. To ima velik vpliv na glasbeni ekosistem, saj je sprotno spremljanje in vrednotenje glasbene produkcije in dogajanja pomembno tako za koncertno dejavnost, glasbene ustvarjalce in založnike kot tudi za občinstvo in samo dogajanje na sceni. Pogovor bo tekel tudi o tem, kako so PR teksti izpodrinili konstruktivno kritiko, kam so se izgubile glasbene kritičarke in kritiki, ali kritika sploh še vzgaja poslušalstvo skozi jasno in kontinuirano pozicijo do glasbe, o posledicah izrinjanja glasbenih vsebin in njihovega vrednotenja iz osrednjih medijev, naj si bo iz tiska, radia in televizije in navsezadnje o vplivu teh negativnih pojavov na diskurz na medmrežju. Okroglo mizo vodi Igor Bašin – Bigor.

Okrogla miza bo potekala v etru Radia Študent dne 27.3.2024 ob 18:00

Igor Bašin - BIGor je glasbeni publicist in kritik. Ob pisanju za fanzine, časnike in revije je bil glasbeni urednik Radia Študent med 1993 in 1995, zadnji urednik glasbene oddaje Sobotna noč na TV Slovenija, sovoditelj oddaje Drugi val na Valu 202... danes je urednik za glasbo pri reviji Dialogi in odgovorni urednik spletne revije NovaMuska.org ter sodelavec spletne revije o glasbi Odzven. Je avtor knjige o festivalu Novi rock in soavtor LP filmov Glasba je časovna umetnost o prvencih Pankrtov, Buldožer in Laibach.