Žiranti #15

Tina Boc

Umetnostna zgodovinarka, ki vodi projekte na področju kulture pri podjetju TAM-TAM. V preteklosti je soustvarjala pedagoški program v kulturnih ustanovah (MG+MSUM, Mednarodni grafični likovni center), delala na področju galerijske mediacije ter kot galerijski informator. Med drugim je sokoordinirala in izvajala evropski rezidenčni program In from the margins.

Ula Pogorevčnik

Ula Pogorevčnik je video in filmska ustvarjalka ter režiserka. Je tudi avtorica kratkih igranih in dokumentarnih filmov, videospotov. Po izobrazbi oblikovalka tekstilij in oblačil, študij je zaključila na Naravoslovnotehniški fakulteti. Ulo poganja kreativa, v ustvarjalnih procesih nadvse uživa, rada pa tudi igra in poučuje tenis.

Zevin

Zevin je umetnica in glasbenica iz Slovenije, ki je močno prisotna tudi na širšem balkanskem trgu. Njena glasba je močno povezana z zgodbo, ki jo želi povedati, pri čemer ji s produkcijo pomaga Dvided21, da njena čustva in zvok doživijo željeno sinergijo. Močan poudarek ustvarjanja glasbenih pripovedi ji pomenijo tudi multimedijske vsebine, ki jih največkrat ustvarja sama - od režije videospota do scenografije itd. S tem želi ustvariti bolj unikatno in nekonvencionalno audio-vizualno izkušnjo.

Petra Korent

Petra Korent se je prvič predstavila s samostojno razstavo leta 2016 v DobriVagi. Od takrat naprej aktivno sodeluje na samostojnih in skupinskih projektih na balkanu. Z igrivim pristopom in humorjem raziskuje ter beleži trenutke svojega vsakdanjega življenja bodisi intimne ali ne. Vedno znova išče nove načine ustvarjanja in se preizkuša v raznoraznih tehnikah.

Veronika Zakonjšek

Veronika Zakonjšek je filmska kritičarka in kulturna novinarka časopisa Dnevnik. Je del uredniškega odbora revije Ekran, svoje filmske kritike pa redno objavlja tudi v revijah KINO! in Dialogi. Občasno moderira podkast Filmarija, ki nastaja pod okriljem Društva slovenskih režiserjev in režiserk, predseduje Društvu slovenskih filmskih publicistov in publicistk Fipresci in se kot članica mednarodnega združenja filmskih kritikov redno udeležuje festivalskih žirij, kot so Rotterdam, Viennale, afriški filmski festival v Luxorju in Golden Apricot v Erevanu. Sodeluje tudi s festivalom Animateka in je programska selektorica ter vodja strokovnega programa Festivala slovenskega filma.

najlepšemestonasvetu

Najlepše mesto na svetu, fotografski projekt, naslovljen po dobro znani frazi aktualnega župana prestolnice, vse od leta 2014 prikazuje neposredno okolico, ki jo dokumentira tandem Robert Marin in Matjaž Rušt. Vizualni dnevnik temelji na lokalni izkušnji in spontanem beleženju s terena ter deluje kot uvid v del družbene realnosti, ki jo živimo. Projekt je bil v preteklosti predstavljen v knjižni obliki, na več razstavah v Sloveniji in tujini in je hkrati dostopen na Instagramu