ODPIRAMO PRIJAVE NA VIZUALNE NATEČAJE FESTIVALA TRESK#15

 

Leto se je komaj začelo in festival Tresk tokrat v svoji spremenjeni, zgodnji petnajsti ediciji, že odpira prijave na vizualne natečaje! Festival Tresk se zavzema za podpiranje in osvetljevanje pomembnosti delovanja alternative glasbene produkcije, digitalnih in fizičnih nosilcev glasbe, neodvisnega založništva ter promocije, povezane z glasbo in glasbenim založništvom. Vizualni natečaji se osredotočajo na sveže presežke v vizualni umetnosti, povezani z glasbo, znotraj katerih tokrat razpisujemo tri kategorije: 

 

  1. najboljša podoba albuma 
  2. najboljši glasbeni plakat
  3. najboljši videospot

 

Zmagovalke_ce natečaja izbira strokovna žirija

 

Ustvarjalke_ci lahko na natečaje prijavijo dela, ki so nastala med 15. februarjem 2023 in 15. februarjem 2024.

 

Prijave so odprte do 15. februarja 2024!


 

1. Najboljša podoba albuma

 

Tresk #15 želi ponovno dobiti vpogled v izvirne, odštekane in inovativne oblikovalske rešitve za fizične ali digitalne nosilce glasbe. Sprejemamo vse – od kaset, CD-jev in vinilk do USB-ključkov in nenavadnih nosilcev kod za spletni dostop. Pri izboru bo strokovna žirija upoštevala izkoriščenost medija, izbranega za distribucijo albuma.

Posameznica_ik lahko prijavi največ tri podobe albumov, objavljenih med 15. februarjem 2023 in 15. februarjem 2024. Avtoric_jev podobe je lahko tudi več. Datoteke podob albumov naj bodo izvirne velikosti, nekonvencionalne oblikovalske rešitve pa naj bodo še dodatno fotografsko dokumentirane.

 

Nagrada: Samostojna razstava v galeriji DobraVaga.

Prijavi se TUKAJ!

 

2. Najboljši glasbeni plakat

Tresk #15 v sodelovanju z TAM-TAM Inštitutom želi tudi letos nagraditi najboljši glasbeni plakat. Dobrodošle in zaželene so vse njegove variacije, pa tudi prikaz njegove uporabe.

Posameznica_ik lahko prijavi največ tri plakate glasbenih dogodkov, objavljenih med 15. februarjem 2023 in 15. februarjem 2024. Oblikovalcev oz. oblikovalk plakata je lahko tudi več. Datoteke plakatov naj bodo izvirne velikosti, nekonvencionalne oblikovalske rešitve pa naj bodo še dodatno fotografsko dokumentirane.

Nagrada: 20 TAM-TAM plakatnih mest objava v tedniku MLADINA.

Prijavi se TUKAJ!

 

3. Najboljši videospot

 

Festival Tresk že šesto leto podeljuje nagrado za lokalne videoustvarjalce na glasbeni sceni, s čimer si prizadeva, da bi se videospot kot žanr uveljavil v lokalnem in mednarodnem prostoru. Ponosni smo, da ob vse bolj vitalni produkciji domačih videospotov edini v Sloveniji podeljujemo nagrado za to kategorijo. 

 

H kategoriji spada tudi javna projekcija del izbranih desetih finalistov, ki bo tekom poletja 2024 potekala na Muzejski ploščadi Metelkova v sodelovanju s Slovensko kinoteko. 

 

Domače ustvarjalce pozivamo k prijavi videospotov, ki so nastali ali so bili objavljeni med 15. februarjem 2023 in 15. februarjem 20242. Posameznica_k lahko prijavi največ tri glasbene videe.

Nagrada: Enoletna naročnina na revijo Ekran, brezplačna vstopnica za filmski festival Kino Otok 2024 in paket petih brezplačnih filmov po želji v kinematografu Kinodvor. 

Prijavi se TUKAJ!

 

Info

 

Pravila sodelovanja najdete na tej povezavi!

Za vse dodatne informacije in vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki ali e-pošti organizatorice vizualnih natečajev Festivala Tresk #15:

email: ula.kranjc@radiostudent.si

tel. št.: 041 936 316 (Ula Kranjc Kušlan)

 

Podpornik festivala Tresk #15 je TAM-TAM d.o.o.